Oecumenische Bijbelkring

Het komend seizoen is er ook weer een oecumenische Bijbelkring/Psalmenkring. De Psalmen blijken steeds opnieuw een verrassend grote zeggingskracht te hebben voor ons. Vandaar dat wij graag verder gaan met de Psalmenkring. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom! Wij komen maandelijks bijeen bij één van de deelnemers thuis op donderdagmorgen van 9.45 – tot 11.30 uur. De eerste bijeenkomst in het nieuwe seizoen is op donderdag 7 september om 9.45 uur , Pieperslaan 30 (pastorie ds. Gert Jansen) te Ellecom. Wij bespreken dan Psalm 121. Meer weten? Bel of mail naar Ineke van Dongen, tel. 0313-414159 of e-mail cjvandongen@planet.nl


 

 

 

 

 

 

Oecumenische Leeskring van boeken op theologische gebied.

De deelnemers van de leeskring gaan in het seizoen 2023-2024 weer enthousiast met elkaar in gesprek. Het is een Oecumenische leeskring van boeken op theologisch gebied.

Ds. Bert Bomer uit Doesburg is onze zeer gewaardeerde begeleider daarbij. We gaan nog even door met het boek Exodus van Jonathan Sacks. Intussen oriënteren we ons op de keuze van een volgend boek. Er zijn nu tien deelnemers. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Heeft u zin en tijd om uw mening en inzicht met ons te delen? Kom een ochtend met ons kennismaken.

De leeskring komt eenmaal per maand bijeen en wel op de eerste woensdag van de maand, ’s morgens van 9.45 tot 11.45 uur.

De eerste bijeenkomst is op 6 september in kerkgebouw Eltheto te De Steeg.

Voor meer informatie: bel of mail naar

Gera van Ek                                             Ds. Bert Bomer

Tel. 0313-450608                                   tel. 0313-410918

E-mail gera.v.ek@kpnplanet.nl           e-mail bebom.buutvrij@gmail.com

Meditatief wandelen

Eenmaal per maand op de laatste vrijdagmorgen is er meestal vanuit de kerken in Ellecom-De Steeg of Rheden een meditatieve wandeling.

Een meditatieve wandeling is een wandeling gericht op persoonlijke en spirituele bezinning en verdieping. We komen eerst samen bij een afgesproken kerkgebouw. Vervolgens wandelen we enige tijd in stilte en denken ondertussen na over een tekst die ons voor de wandeling meegegeven wordt. Halverwege de wandeling delen we onze opgekomen gedachten, gevoelens en inzichten met een wandelgenoot. In de hoop dat we er samen rijker van worden.

De meditatieve wandeling is ook een mooie gelegenheid om persoonlijk te bewegen en op een ontspannen manier andere mensen te leren kennen.

De lengte van de wandeling is maximaal 5 kilometer. Een hele goede loopconditie is niet nodig, maar enige loopconditie is wel gewenst. Iedereen is hartelijk welkom om mee te wandelen. Opgave vooraf is niet nodig.   predikant@pges.nl

Gert Jansen, tel. 0313-413 349,  e-mail: predikant@pges.nl 

of Jan Willem Overvliet, tel. 06-5507 9277, e-mail: predikant@dorpskerkrheden.nl

Eerstvolgende wandeling is op:  22 maart om 10.00 uur bij de Eltheto-kapel te De Steeg. Vanaf 9.45 uur is er koffie/thee.