Oecumenische Bijbelkring

Het komend seizoen is er ook weer een oecumenische Bijbelkring/Psalmenkring. De Psalmen blijken steeds opnieuw een verrassend grote zeggingskracht te hebben voor ons. Vandaar dat wij graag verder gaan met de Psalmenkring. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom!

Wij komen maandelijks bijeen bij een van de deelnemers thuis op donderdagmorgen van 9.45 – 11.30 uur.

De eerste bijeenkomst is op donderdag 29 september om 9.45 uur, Pieperslaan 30 te Ellecom. De Psalm die wij bespreken is Psalm 24.

Bent u nieuwsgierig geworden? Weet u van harte welkom in onze kring. Contactadres: Ineke van Dongen, tel: 0313-414 159, e-mail: cjvandongen@planet.nl

 

Oecumenische Leeskring van theologische boeken.

O.l.v. ds. Bert Bomer gaan we met elkaar in gesprek. Op 2 november beginnen we met het boek Exodus van Jonathan Sacks

De leeskring komt eenmaal per maand bijeen op de eerste woensdagmorgen van de maand. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom! Heeft u interesse: bel of mail naar Gera van Ek, tel: 0313-450 608

e-mail: gera.v.ek@kpnplanet.nl

Meditatief wandelen

Komend seizoen willen we eenmaal per maand op een vrijdagmorgen vanuit de kerken in Ellecom-De Steeg of Rheden een meditatieve wandeling organiseren.

Een meditatieve wandeling is een wandeling gericht op persoonlijke en spirituele bezinning en verdieping. We komen eerst samen bij een afgesproken kerkgebouw. Vervolgens wandelen we enige tijd in stilte, en denken ondertussen na over een tekst die ons voor de wandeling meegegeven wordt. Halverwege de wandeling delen we onze opgekomen gedachten, gevoelens en inzichten met een wandelgenoot. In de hoop dat we er samen rijker van worden.

De meditatieve wandeling is ook een mooie gelegenheid om persoonlijk te bewegen, en op een ontspannen manier andere mensen te leren kennen.

De lengte van de wandeling is maximaal 5 kilometer. Een hele goede loopconditie is niet nodig, maar enige loopconditie is wel gewenst. Iedereen is hartelijk welkom om mee te wandelen. 

De eerste wandeling is gepland vrijdagmorgen 23 september om 10.00 uur vanaf de Nicolaaskerk in Ellecom. Opgave vooraf is niet nodig. 

Wilt u meer weten, zoek dan contact met:

Gert Jansen, tel. 0313-413 349,    e-mail predikant@pges.nl

of Jan Willem Overvliet, tel. 06-5507 9277, e-mail: predikant@dorpskerkrheden.nl