Open Monumentenweekend

Tijdens het Open Monumentenweekend van 9 en 10 september is de Nicolaaskerk van Ellecom geopend. Op zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het is zeker de moeite waard om dit prachtige kerkgebouw wat beter te bekijken. Binnen vragen de indrukwekkende rouwborden van de grafelijke families Van Reede en Bentinck van Middachten om aandacht, evenals de gravenbank, nog steeds eigendom van Middachten. Ook zal dit weekend de grafkelder te bezichtigen zijn.

Tijdens dit weekend vindt er ook  een expositie plaats van de schilderijen van ons gemeentelid Aad van den Bosch uit Ellecom.

‘Het begon met een ongelukje. Zoals meer gebeurd is in de geschiedenis ontstaan uitvindingen of ontdekkingen vaak per toeval. Het is nu vijf jaar geleden dat mijn vrouw Irmgard mij vroeg om haar passpiegel te verplaatsen. Het ‘ding’ stond vreselijk in de weg en we hadden er eigenlijk nooit een goede plek voor gevonden. Terwijl ik de spiegel achter een kast vandaan trok, viel het gevaarte in stukken op de grond. Terwijl ik naar de stukken stond te kijken dacht ik, misschien kan ik iets met dat glas. Nadat het zorgvuldig was opgeruimd ging ik de volgende dag aan de slag. Na vele jaren experimenteren is dit ongelukje uitgegroeid tot een nieuwe kunstvorm: Digital Glass Art. (DGA) Met Digital Glass Art heb ik mij bekwaamd in het ‘digitaal schilderen’. Het begint met het creëren van een glassculptuur, opgebouwd uit stukken glas. Door het samenvoegen in door mij geschilderde of geabstraheerde achtergrond ontstaat een eigentijds kunstwerk.

Mijn werk heeft geen titel. Ik heb daar bewust voor gekozen zodat je niet wordt afgeleid, maar zelf vrij kunt interpreteren. Laat je gedachten de vrije loop en sta even stil om de indrukken te verwerken. Na het zien van deze DGA-beelden ga ik graag met je in gesprek om onze gedachten uit te wisselen en wellicht samen tot een nieuw inzicht te komen.’