Amnesty-International

Elke eerste zondag van de maand is er in onze kerk aandacht voor het werk van Amnesty-International.

Voor deze maand juni hebben wij weer 2 schrijfacties.

Qatar

Op 10 mei zijn de broers en advocaten Hazza en Rashed al-Marri veroordeeld tot een levenslange celstraf. Hazza werd gearresteerd omdat hij meedeed aan een protest tegen een nieuwe discriminerende verkiezingswet in Qatar die de Al Murra-stam uitsluit. Rashed werd gearresteerd toen hij zij broer wilde vertegenwoordigen. De broers weigerden een verklaring te ondertekenen waarin ze beloven te stoppen met het bekritiseren van de nieuwe wet.

De Al Murra-stam is een van de grootste stammen in het oosten van Saudi-Arabië en Qatar en hebben een lange tijd te maken met ernstige discriminatie. Zo hebben ze geen toegang tot onderwijs, werk en gezondheidzorg.

We roepen de minister van Justitie in Qatar op om de broers Hazza en Rashid al-Marri onmiddellijk vrij te laten. Download hier de brief 

Nigeria

De prominente Nigeriaanse humanist Mubarak Bala heeft op 5 april 2022 een celstraf van maar liefst 24 jaar opgelegd gekregen. Hij zat sinds april 2020 vast op beschuldiging van godslastering omdat hij een bericht op Facebook plaatste. Daarin sprak hij zich uit over zijn levensbeschouwing. Een rechter oordeelde in december 2020 dat Bala vrijgelaten moest worden. Maar de autoriteiten in het noorden van Nigeria weigerden dit.

Mubarak Bala zit al ruim 2 jaar vast zonder toegang tot zijn familie en goede medische zorg voor zijn hoge bloedruk. Hij heeft zijn advocaat slechts één keer mogen zien. Mogelijk wordt hij mishandeld.

We roepen de minister van Justitie in Nigeria op om Mubarak Bala onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten. Download hier de brief

De brieven zijn te versturen per e-mail. Het mailadres vindt u in de kop van de brief. U kunt ze ook uitprinten en dan als brief versturen.
De maanden juli en augustus worden er geen brieven aangeboden.