Actie Vakantietas 2020

De zomervakantie is voor veel kinderen een mooie tijd, waarin ze veel leuke dingen gaan doen. En waar ze na de vakantie veel over te vertellen hebben.

Maar wij weten dat voor ruim 750 kinderen in Rheden en Rozendaal de zomervakantie niet zo’n fijne tijd is! Zij hebben weinig om naar uit te kijken, omdat er geen geld is om leuke dingen te gaan doen. Na de zomervakantie hebben ze weinig om over te vertellen op school! De kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal willen hier in 2020 iets aan doen.

De meeste kerken in de onze gemeente zijn vertegenwoordigd in DIANA, het Diakonaal Netwerk Armoedebestrijding, zo ook de Gemeente Ellecom-De Steeg. Deze kerken willen vlak vóór de zomervakantie aan ruim 750 basisschoolkinderen een kleurrijke en goedgevulde rugzak meegeven met daarin allerlei spullen om leuke dingen mee te doen in de zomervakantie. Daarbij kunt u denken aan gratis toegangskaartjes voor dierentuin, attractiepark of zwembad, tegoedbonnen voor speelgoed, boeken, ijsjes en knutselspullen.

In de kerkdienst van 16 februari jl. is er voor dit doel gecollecteerd. Wellicht heeft u deze collecte gemist en wilt u alsnog iets geven, of u wilt een extra gift doen. Dit kan op het rekeningnummer van de Diaconie PGES NL75 TRIO 0254 699 154 o.v.v. Vakantietas.

Deze actie wordt doorgeschoven naar 2021!!

Namens DIANA (en de kinderen) alvast vriendelijk bedankt!